Το χαλβά τον βάζουμε τελευταίο στη σοκολάτα γιατί δεν θέλουμε να έχει υψηλή θερμοκρασία η σοκολάτα και λιώσει ο χαλβάς.
ΥΛΙΚΑ
500γρ. χαλβά κομμένο σε κύβους
100γρ. φουντούκια ολόκληρα
100γρ. καρύδια ολόκληρα
400γρ. κουβερτούρα
2κ.σ. σουσάμι
¼ κ.γ. κανέλλα
1κ.γ. κονιάκ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα με τη μέθοδο μπεν μαρί σε ένα μπολ, και μόλις λιώσει η σοκολάτα ρίχνουμε μέσα τα καρύδια, τα φουτνούκια, το σουσάμι, την κανέλλα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χαλβά και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να καλυφθεί τελείως με σοκολάτα.
2 Παίρνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ μεγέθους 10×25 εκατοστά και στρώνουμε σταυρωτά διαφανής μεμβράνη ώστε να καλύψει όλο τον πάτο και τα τυχώματα του σκεύους. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα της σοκολάτας και το χτυπάμε ελαφρά στον πάγκο μας ώστε να φύγει ο αέρας από μέσα. Σκεπάζουμε την επιφάνεια του γλυκού με μία μεμβράνη ώστε να ακουμπάει πάνω στη σοκολάτα.
3 Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφήξει τελείως το γλυκό μας.
4 Μόλις ετοιμαστεί κόβουμε σε κάθετες φέτες και σερβίρουμε.