Ένα πιάτο που σίγουρα σας θυμίζει τα παιδικά σας χρόνια! Ο καγιανάς είναι ένα πιάτο που οι περισσότεροι λατρεύουν και εμείς σήμερα θα σας δείξουμε μια ιδιαίτερη και πεντανόστιμη συνταγή!
2 κ σ βούτυρο
2 λουκάνικα κοτόπουλο ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 πιπεριά πράσινη τριμμένη
2 πιπεριές Φλωρίνης τριμμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
4-5 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
αλάτι – πιπέρι
μια πρέζα ζάχαρη
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
5-6 αυγά χτυπημένα
μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικo τηγάνι σοτάρεις τα λουκάνικα με το βούτυρο και στη συνέχεια το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις τις ντομάτες, αλάτι – πιπέρι, τη ζάχαρη και το βασιλικό. Χαμηλώνεις τη φωτιά κι αφήνεις τη σάλτσα σου να πάρει μια βράση για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτεις τ’ αυγά και ανακατεύεις απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να σφίξει το μείγμα. Ρίχνεις τη σάλτσα – καγιανά πάνω από τα μακαρόνια ή ακόμη καλύτερα (για τα δικά μου γούστα) τ’ ανακατεύεις όλα μαζί, γαρνίρεις με ψιλοκομμένο και τραγανό μπέικον και σερβίρεις.