Έχετε λιγούρα για τραγανά μπισκότα κανέλας; Ιδού η πιο νόστιμη συνταγή!
Αν είσαι λάτρης της κανέλας, όσο εγώ, τότε τα μπισκότα αυτά θα γίουν από τα αγαπημένα σου. Σου έχω εδώ μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψεις για τραγανά και πεντανόστιμα μπισκότα κανέλας! Ειδικά, δε, αν έχεις και μικρά παιδιά, τότε ότι καλύτερο να τα φτιάξετε μαζί!
Νόστιμα και εύκολα μπισκότα κανέλας λοιπόν!
Υλικά:
1/2 κούπα μαλακό βούτυρο
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1 κούπα λευκή ή καστανή ζάχαρη
2 κουταλ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 γλ. κουταλιά κανέλα
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
2 αβγά
λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
Πως το κάνεις:
Ανακατεύεις το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
Μετά προσθέτεις τα αβγά, τις βανίλιες, το αλάτι, το μπέικιν, την κανέλα και σιγά σιγά το αλεύρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Όταν τελειώσεις με τα υλικά σου, θα έχεις ένα μαλακό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια. Ανοίγεις τη ζύμη με έναν πλάστη, στρώνοντας μια λαδόκολλα στον πάγκο και κόβεις με κουπάτ στα σχέδια που θέλεις.
Ιδανικά, υπολόγισε να είναι μισό εκατοστό πάχος τα μπισκότα σου, γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Πασπαλίζεις με καστανή ζάχαρη τα μπισκότα και ψήνεις για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Άλλες ιδέες για μπισκότα κανέλας είναι να προσθέσεις γλάσο λευκής ή μαύρης σοκολάτας, ή να προσθέσεις στο μείγμα αμύγδαλα και λίγο κακάο.